Börja träna Ju-jutsu kai

Ju-jutsu är en obeväpnad kampform med slag, sparkar, kast, marktekniker, grepp och fasthållningar. Ju-jutsu har sina rötter i det feodala Japan och tränas i dag världen över. Ju-jutsu tränas som självförsvar, tävlingsform eller som motionsträning.

Träningen i ju-jutsu bedrivs inom stilen ju-jutsu kai, som är en svensk ju-jutsustil. Ju-jutsu kai är den mest väletablerade ju-jutsustilen i Sverige.

Nybörjarträning i vuxengruppen kan man börja med det år man fyller 14 år. Barn är välkomna att börja träna i vår barngrupp det år man fyller 9 år. Vi har tidigare haft knatteträning för yngre barn men det upphörde i Vadstena Budoklubb år 2015 pga få instruktörer.

Vilka kläder ska jag ha?
Man bör ha långa träningsbyxor och en oöm tröja med sig. Då teknikerna ibland innefattar grepp i kläderna så se till att det inte är dina finaste kläder du tränar i. Om du redan har en vit gi (vår träningsdräkt) med ett vitt bälte så går det också bra.

En bit in på terminen brukar vi anordna en gemensam beställning av gi. Priserna varierar mellan 350 SEK till över 1000 SEK, beroende på kvalitet och storlek. Till den första graderingen krävs att man har en vit gi.

Träningen bedrivs barfota så lämna skorna hemma. Ta med en vattenflaska!

Hur går träningen till?

Träningen börjar alltid med en rejäl uppvärmning för att förebygga skador under den efterföljande teknik­träningen. Alla kan träna efter egen förmåga. Teknikträningen består av repetition av gamla tekniker och inlärning av nya tekniker. Under passet kan det även förekomma konditionsträning, styrketräning utan redskap, lekar och mycket annat. Disciplinen är hårdare än vad du är van vid från andra idrotter. Det är främst för att undvika skador men också för att det är en del av månghundraårig budo-tradition. Varje pass börjar och slutar med en hälsningsceremoni. I ju-jutsu kai ingår också en kort meditation före och efter varje pass.

Vad kostar det?

All information om priser och betalning hittar du på Avgifter.

Välkommen att träna med oss!